Değerli müşterilemizin kaliteli ve kendi kullanım alanı çercevesinde genellikle sanayi takım tezgahları konusunda hizmet vermekteyiz. İkinci el sanayi takım tezgahlarında konusunda da bulunan makinalarımızı müşterilerimzin sorun yaşamaması adına gerekli bakımları güvenilir şekilde yapıldıkdan sonra sizlerle buluşturmaktayız.
Talaşlı imalat henüz kullanıma hazır olmayan yarı mamül metal bir malzeme üzerinden talaş alma yada talaş kaldırma işleminin yapıldığı bir imal tekniğidir. Kaba halde bulunan işlenecek parça yada malzemenin üzerinde bulunan fazla kısımların, değişken kesici takım uçlar yordamıyla tıraşlanarak arzu edilen boyutlara ve şekle ulaşılması işlemide denilebilir. Fazla olan bu parçaların yani talaşın uzaklaştırılması işlemi sürecinde, malzemede hacim olarak sürekli bir kayıp yaşanır.
İŞLEME YÖNTEMLERİ NELERDİR? Bu kategori altında sayabileceğimiz talaş kaldırma yöntemlerinden başlıcalarını, tornalama, frezeleme, delik delme ve büyütme, vargelleme planyalama olarak sıralayabiliriz. Talaş kaldırma işlemi için tercih edilen kesici uç, malzemenin sertlik değerinden daha yüksek ve dayanıklı olmalıdır. Bu işlem fazla talaşın bir şekilde uzaklaştırılması gibi geleneksel bir yöntemdir. Malzemeden bu talaşı aşındırma yöntemiyle uzaklaştırmak ta elbette mümkündür. Taşlama tezgahlarında bulunan taşlama diski yardımıyla yapılan bu aşındırma yöntemine taşlama işlemi denir. Dolayısıyla bu işlemleri yapan makinalar da aynı kategori altında sınıflandırılırlar. Kesici uç yada taşlama diski gibi geleneksel yöntemlerin haricinde, diğer başka yollarla talaş kaldırma işlemleri de bulunmaktadır. Elektrik enerjisinin kullanıldığı erozyon yöntemiyle talaş kaldırma yada lazer ile cüruf kaldırma bunlardan en bilinenleridir.
Yöntem ne olursa olsun, bahsedilen talaş kaldırma işlemlerini yapan makinaların genel adı talaşlı imalat makinaları olarak adlandırılır. Belli başlıcaları şunlardır : Testereler, matkaplar, frezeler, işleme merkezi çeşitleri, torna, otomat, tel ve dalma erozyon, kılavuz çekme, borverk, poligon, azdırma, taşlama, honlama, pantoğraf, router, boy tamamlama, broş çekme, kumlama, ovalama tezgahları, çapak alma, pah kırma, kama açma makinaları ve bunların cnc kontrol ile otomatik olarak işleme yapanları, ilk sıralarda yer alan talaşlı imalat üretim makinalarıdır.
TAKIM TEZGAHLARI : Malzemeye arzu edilen geometri yada şekli vermek üzere kullanılan araçlara kesici takım, bu araçların parçayı işlemek üzere bağlandığı makinalara da takım tezgahları denir. Üretimde kullanılan araçlardır. Kontrol edilebilmelerine göre CNC ve üniversal olarak iki ana başlık altında inceleyebiliriz. Üniversal makinalarda iş parçası ayarlamaları ve sıfırlamaları manuel olarak yapılır. Klasik zahmetli ve kesme süresi daha uzundur. CNC tip makinalarda hemen hemen tüm işlemler otomatiktir. Zamandan tasarruf edilir. Kıyaslandığında çok daha fazla verimlidir.
Karaport Makina alım ve satım portal sitemizde ilgili kategori altında 2.el talaşlı imalat makinaları ve takım tezgahları satıcılarından, bayilerinden ve sahibinden ikinci el ve satılık talaşlı imalat makinalarının ilanları ve fiyatları bulunmaktadır.